Közmű

A közműrendszereknél a számítógépes térképezés, a CAD és a térinformatika használatának már hagyománya van, de a szervezeten belül szétszórt, különálló adatbázisok egyesítésének igényét csak újabban fedezték fel. Ennek az igénynek a kielégítése teszi a térinformatikát egy igazán elterjedt és kulcsfontosságú technológiává a közműrendszereknél.

 
 


Gáz energia

 

A közüzemi gázszolgáltatás a csővezetékek és infrastruktúra fenntartása, térképezések és jelentések készítése terén ma már világszerte a térinformatikára épül. A GIS mobil lehetőségeivel az alkalmazottak a terep és az iroda között könnyen tudják mozgatni a kritikus adatokat, így azok mindig naprakészek lesznek.
A gázszolgáltató számára a GIS alapú tervezés és elemzés lehetővé teszi, hogy felmérjék és rangsorolják az építési és fenntartási tevékenységeket, biztosítsák az előírásnak való megfelelést és teljes kockázat- illetve integritás-elemzést valamint jobban megértsék a fogyasztók igényeit.
A GIS-en keresztül a kommunális rendszer adatai közvetlenül kapcsolódnak más kulcsfontosságú információkhoz, ezzel előállnak azok a térbeli összefüggések, amelyek alapján automatikusan monitorozni lehet az üzemképességet és a vészhelyzeti leállásokat, valamint növelni lehet az általános biztonságot.

 

 
 


Villamos energia

 

  Az Esri ArcGIS platform segítségével gazdagíthatja az adatait azzal, hogy kihasználja a földrajzi helyzet adta lehetőségeket. Az Esri térképek és alkalmazások segítenek kezelni az üzemszüneteket, fenntartani a biztonságot és a teljesítményt, csökkenteni a kiadásokat, elégedettebbé tenni a vásárlókat és így tovább. Tapasztalja meg, hogy mit képes hozzáadni a földrajzi környezet a közüzemi szolgáltatásaihoz…

 
 


Vízmű, csatornázás

 

A vízellátás, szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetés rendszere nyomonköveti a vízelosztást, -gyűjtést és a csatornahálózatot éppúgy, mint az ezekhez kapcsolódó tervezést és az ügyfelek kiszolgálását. 

Egy vállalat irányításában felmerülő kihívások leküzdésében segít a helyalapú szemlélet. A GIS egy közös platformot biztosít az üzleti adatok kezelésére, a hálózati információk frissítésére, a munkarend integrálására, fogyasztói információk keresésére vagy akár jelentések készítésére.Beépített térbeli elemzési eszközök támogatják a hálózatkövetést és a jövőbeli igényeknek megfelelő fejlődési trendek elemzését. A megjelentés és térképezés lehetővé teszi az Ön számára, hogy átlássa a kapcsolatot a hálózata és a fogyasztók, valamint az infrastruktúra kiépítettsége között. Sőt, ezen túlmenően felhasználhatja a GIS technológiáját arra is, hogy előbbre jusson a megfelelőség, a médiakövetés és az állapotértékelési kötelezettségek terén.