Üzletágak

A geográfia világának bevonása elemzéseinkbe új szintre emeli azokat. Olyan összefüggésekre, jellemzőkre, trendekre világít rá, melyek egy hagyományos, csupán a földrajzi dimenzió nélküli digitális világban létező rendszerek elől rejtve maradhatnak.

Az Esri technológia világszerte szolgáltatja civil vagy akár védelmi szervezetek számára topográfiai adatbázisok hatékony előállítását és karbantartását, és olyan publikálási minőségű térképeket és szolgáltatásokat, melyek már kevesebb forrást használnak.

Esri Solutions

A térinformatikai rendszerek napjainkra nélkülözhetetlen szerepet töltenek be az állami- és közigazgatási szervek nap mint nap történő adatgyűjtő munkájában, valamint az adatok más szervekkel és a nyilvánossággal való megosztásában. Az ESRI termékei évtizedek óta megbízható partnerei a térinformatikai rendszereket alkalmazó kormányzati szerveknek, járjunk a Föld bármely kontinensén.

A közműrendszereknél a számítógépes térképezés, a CAD és a térinformatika használatának már hagyománya van, de a szervezeten belül szétszórt, különálló adatbázisok egyesítésének igényét csak újabban fedezték fel. Ennek az igénynek a kielégítése teszi a térinformatikát egy igazán elterjedt és kulcsfontosságú technológiává a közműrendszereknél.

Az ESRI számos megoldást kínál a logisztikai problémák kezelésére a desktop alkalmazásoktól az integrált, vállalati szintű rendszerekig. A GIS technológia révén biztosítható a hatékony eszközirányítás, a logisztikai költségek minimalizálása, az ügyfelek precíz kiszolgálása.

A természeti kincsek – legyenek a földön/földben, vízben vagy a levegőben – végesek, s ahogy az igények nőnek, természeti erőforrásaink pedig csökkenek, egyre fontosabbá válik a rendelkezésre álló környezeti vagyon felmérése és megfelelő kezelése. Nem szabad megfeledkeznünk az élővilágról sem, ha fenn szeretnénk tartani egy élhető világ egyensúlyát. 

A GIS segítségével a felsőoktatási intézmények tanárai és hallgatói új elméleteket és ismereteket alakíthatnak ki a sokféle forrásból származó adatok integrálásával és kiértékelésével, ezáltal a diákok képesek lesznek megfelelni a 21. század követelményeinek.

A honvédelmi feladatok támogatásán keresztül egy térinformatikai rendszer számos kritikus feladatot láthat el egy terület életében: adatok elemzésével, térképi megjelenítésével elősegíti az ország határainak védelmét, segíti a természeti katasztrófák megelőzését célzó tevékenységeket és a bekövetkezett katasztrófák hatásainak csökkentését, a kritikus infrastruktúra védelmét.